فهرست محتوا:
حساسیت به بادام زمینی
آیا پس از خوردن بادام زمینی پوست، گلو و بینی شما دچار خارش می شود؟
آیا از خطرات حساسیت به بادام زمینی مطلع هستید؟
با ما در این مقاله به منظور کسب اطلاعات بیش تر در این مورد همراه باشید.
بادام زمینی یکی از تنقلات و میان وعده هایی است که در برنامه غذایی اکثر بچه ها وجود دارد. اما پیش از آنکه برای اولین بار به کودک خود بادام زمینی بدهید، بهتر است از عدم حساسیت وی به این ماده غذایی مطمئن شوید. بادام زمینی یکی از موادی است که سبب آلرژی غذایی در برخی از افراد می شود.
حساسیت به بادامی زمینی می تواند سبب آنافیلاکسی، واکنش شدید بدن و یا حتی مرگ انسان شده و درمان های سریع و به موقع را می طلبد.
در سال های اخیر حساسیت بیش از گذشته شناخته شده است. تصورات غلطی در مورد حساسیت به بادام زمینی وجود دارد. در حالیکه بسیاری از افراد معتقدند که حساسیت به این ماده غذایی تا اخر عمر با فرد باقی می ماند، طبق تحقیقات انجمن سلامتی آمریکا تنها 20 درصد افراد مبتلا به آلرژی، این حساسیت را تا پایان عمر با خود به همراه دارند.
در صورتیکه هنگام خوردن بادام زمینی احساس مریضی می کنید، بهتر است به پزشک متخصص آلرژی مراجعه نمایید. پزشک معالج به شما کمک خواهد کرد تا به عوارض ناشی از حساسیت فائق آمده و آلرژی خود را مدیریت نمایید.
برای پیشگیری و درمان آسم و انواع آلرژی نیاز است علائم آن را به خوبی بشناسید و به کلینیک درمان آلرژی معتبر مراجعه نمایید. کلینیک آلرژی صبا، یک مرکز درمان آلرژی در تهران خوب و مجهز می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیش تر با شماره تلفن ۰۲۱۸۶۰۵۲۴۷۲تماس حاصل نمایید.
علائم حساسیت
مانند هر نوع آلرژی دیگری دارای عوارض و نشانه هایی می باشد. در ذیل به برخی از مهم ترین علائم آن اشاره می نماییم:
• خارش پوستی یا کهیر که می تواند به صورت دانه های ریز و درشت پوستی ظاهر شود.
• احساس خارش در اطراف دهان و گلو
• حالت تهوع و استفراغ
• آبریزش بینی
• آنافیلاکسی ( تنها در برخی افراد ممکن است روی دهد) واکنش شدید بدن نسبت به یک ماده که می تواند بر روی تنفس فرد تأثیر گذاشته و بدن را به شکی عمیق فرو ببرد.
درمان حساسیت به بادام زمینی
طبق تحقیقاتی که در سال 2004 انجام گرفت، بادام زمینی یکی از 8 ماده غذایی آلرژی زا شناخته شد. در راستای این تحقیقات اخیراً در ایالت متحده آمریکا قوانین سخت گیرانه ای وضع شده است.
بر طبق این قوانین تولید کنندگان موظفند در صورتیکه از بادام زمینی در محصولات خود استفاده کرده باشند، آنرا با کلمات بزرگ و خوانا بر روی بسته بندی محصولات درج نمایند.
افرادی که حساسیت دارند، می بایست به منظور پیشگیری از شوک آنافیلاکسی، در مورد مواد غذایی که مصرف می کنند بسیار سخت گیر باشند. بادام زمینی در برخی از محصولات پر مصرف همانند شمع، کرن فلکس، برخی نانها، کیک و پای استفاده می شود.
در برخی از رستوران ها نیز برای مرینیت کردن مواد غذایی از کره بادام زمینی استفاده می نمایند. بنابراین در هنگام خوردن غذاهای آسیایی، مکزیکی و یا حتی خوردن بستنی توجه بیش تری به خرج دهید.
اولین قدم جهت مدیریت دوری از بادام زمینی و محصولات غذایی حاوی این ماده می باشد. البته باید توجه داشت که تشخیص دقیق این آلرژی بر عهده متخصص بوده و با استفاده از تست حساسیت ممکن می باشد.
متخصص آلرژی برای کاهش واکنش بدن به بادام زمینی از داروهایی مانند اپی نفرین (آدرنالین) استفاده می نماید.
نتیجه گیری
بادام زمینی در بیش تر غذاها و شیرینی ها استفاده می شود. در صورتیکه حساسیت به این ماده غذایی جدی گرفته نشود، می تواند عواقب جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. شما می توانید با مراجعه به کلینیک درمان آلرژی خوب به راحتی این آلرژی را مدیریت نمایید.