فهرست محتوا:
حساسیت فصل پاییز
آیا خارش و آبریزش بینی امان شما را بریده است؟
آیا خواب آلودگی و سوزش چشم ها شما را خانه نشین کرده است؟
با ما در این مقاله به منظور بررسی علائم و راههای درمان حساسیت فصل پاییز همرا باشید.
آلرژی یا حساسیت عارضه ای است که خیلی ها با تغییر فصل ( به خصوص در ابتدای دو فصل پاییز و بهار) به آن دچار می شوند. علت اصلی این ضایعه واکنش سیستم ایمنی بدن به مواردی است که عموماً بی خطر هستند اما بدن به آن ها واکنش نشان می دهد. کپک ها و قارچ های معلق در هوا در همه فصول یافت می شوند. لذا هنگام ریزش برگ ها در فصل پاییز این موجودات میکروسکپی در اتمسفر بیش تر می شوند. بنابراین در صورتی که به حساسیت فصل پاییز دچار شده اید، راه فتن در جنگل ها و پارک هایی که برگ های آن ها جمع آوری نشده اند، ممکن است باعث بیش تر شدن حساسیت شما گردد.
علت حساسیت فصل پاییز
همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره شد، دلیل عمده به وجود آمدن حساسیت در فصل پاییز قارچ ها و هاگ هایی هستند که به علت وجود رطوبت در داخل برگ های فرو افتاده می رویند. این قارچ ها انواع مختلفی دارند و ممکن است در جایی به غیر از برگ های پاییزی نیز رشد نمایند. در ذیل به تعدادی از این قارچ ها اشاره می نماییم:
1. قارچ پنی سیلیم
این قارچ در سبزیجات خشک و برگ های پاییزی یافت می شود. همچنین در پنیر های کپک زده که مصارف خوراکی دارند نیز قابل کشف می باشد.
2. قارچ هرباریم
این نوع قارچ در اواخر تابستان و اوایل پاییز می روید. این قارچ بیش از سایر انواع قارچ ها سبب ایجاد آلرژی می گردد. زیرا هاگ های آن به راحتی در هوا معلق می شوند.
علائم حساسیت فصل پاییز
علائم حساسیت به فصل پاییز عمدتاً همانند سرماخوردگی می باشد. برخی افراد اقدام به درمان خودسرانه به کمک داروهای سرماخوردگی می نمایند. اما در صورتی که داروهای سرماخوردگی بدون تجویز متخصص آلرژی مصرف شود، نه تنها تاثیری در بهبود علایم ندارند، بلکه ممکن است عوارض دارویی نیز ایجاد کنند. چرا که داروهای شیمیایی نامناسب در تشدید علائم نقش موثری دارند. همچنین مصرف خودسرانه داروهای کورتن دار همچون دگزامتازون عوارض جانبی بسیار بالایی دارد و هیچ جایگاهی در درمان آلرژی ندارند. زیرا درمان های بسیار تخصصی تر و کم عارضه تری برای این امر وجود دارد.
حساسیت فصل پاییز معمولاً با علائم شاخصی قابل رویت می باشد. اما بسته به واکنش سیستم دفاعی بدن می تواند همه یا فقط برخی عوامل در فرد بروز نماید. در ذیل به برخی از این موارد به اختصار اشاره می نماییم:
1. آب ریزش بینی
2. عطسه های پی در پی
3. گرفتگی بینی
4. سرفه های خشک و خس خس گلو
5. آسم و تنگی نفس
6. تاری دید و سوزش و خارش چشم ها
7. اشک آلود شدن چشم
8. گرفتگی گوش
برخی افراد اقدام به درمان خودسرانه حساسیت فصل پاییز به کمک داروهای سرماخوردگی می نمایند. اما در صورتی که داروهای سرماخوردگی بدون تجویز متخصص آلرژی مصرف شود، نه تنها تاثیری در بهبود علایم ندارند، بلکه ممکن است عوارض دارویی نیز ایجاد کنند. کلینیک آلرژی صبا، یک کلینیک آلرژی خوب و مجهز می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیش تر با شماره تلفن 88958224 تماس حاصل نمایید.
حساسیت های پوستی فصل پاییز
با آغاز فصل پاییز و شروع فصل سرما پوست به مراقبت بیش تری نیاز دارد. افرادی که پوست آسیب دیده دارند، بیش تر می بایست در این فصل از پوست خود در برابر خشک شدن محافظت نمایند.
Source: www.horderhealthcare.co.uk