فهرست محتوا:
حساسیت گندم
آیا می دانستید طبق تحقیقات سازمان (FALCPA) در سال 2004، حساسیت به گندم یکی از هشت عامل مشخص حساسیت به مواد غذایی محسوب می شود؟
حساسیت گندم مانند حساسیت بینی و سایر حساسیت ها، زمانی پدید می آید که سسیستم دفاعی بدن نسبت به یک ماده حساس می شود و یا واکنش بیش از حد نرمال نشان می دهد. حال بر اساس نوع ماده ای که در بدن علیه آن آلرژی ایجاد می شود، واکنش ایجاد شده نیز متفاوت است. مثلاً در واکنش فوری(وابسته به IgE) علائم تیپیک حساسیت به گندم رخ می دهد که در ادامه شرح می دهیم و در واکنش(cell mediated)بیماری سلیاک رخ میدهد که کاملاً متفاوت است. در صورتی که در خانواده شما سابقه حساسیت به آسم و اگزما وجود داشته باشد، شانس شما برای ابتلا به این نوع حساسیت بیش تر خواهد شد. ولی زمانی که مادر و پدر شما هر دو به آلرژی مبتلا باشند، شانس بروز آلرژی در بدن شما نسبت به زمانی که تنها فقط یکی از والدین مبتلا باشند بیش تر است. گفتنی است که این عارضه نباید موجب شود که شما از زندگی روزمره تان دست بکشید. یک پزشک متخصص آلرژی با بررسی نشانه های بیماری می تواند به شما کمک کند تا این مشکل را تحت کنترل خود درآورید.
علائم حساسیت فوری به گندم
حساسیت به گندم همچون هر بیماری دیگری موجب بروز نشانه هایی در فرد مبتلا می گردد.
1. کهیر و جوش های ریز پوستی
2. حالت تهوع، گرفتگی عضلات معده، عدم هضم درست غذا، اسهال و استفراغ
3. خارش و آبریزش بینی
4. عطسه
5. سردرد
6. آسم و گرفتگی نفس
7. آنافیلاکسی ( عکس العمل بدن در مقابل ماده حساسیت زا که موجب نفس تنگی و ایجاد شوک در فرد مبتلا می شود.)
عوامل تشدید کننده حساسیت به گلوتن موجود در گندم
شما می توانید با مراجعه به پزشک متخصص آلرژی و دریافت برنامه درمانی با این بیماری کنار بیایید. به گفته پزشکان متخصص رعایت عوامل ذیل کمک شایانی در جهت کاهش علائم بیماری به فرد مبتلا می کند. توجه شود که وقتی شما علائم خود را به گندم منتسب می کنید این پزشک فوق تخصص آلرژی است که مشخص می کند نوع واکنش شما وابسته به IgE و فوریست یا وابسته به T cell و تأخیری است.
1. نان، ماکارونی و پاستا یا هر نوع غذایی که از گندم تشکیل شده باشد.
2. مواد غیر خوراکی که توسط گندم تهیه شده باشند همچون مواد تشکیل دهنده خمیر بازی کودکان، مواد آرایشی و بهداشتی
درمان حساسیت گندم
اینکه چطور این بیماری را درمان کنیم به رعایت عوامل ذیل بستگی دارد:
1. دوری از مواد غذایی و یا عواملی که این بیماری را تشدید می کنند.
2. کنترل بیماری توسط آنتی هیستامین ها و یا داروهای ضد حساسیت که توسط پزشک متخصص تجویز شده باشند.
3. استفاده از آدرنالین برای کاهش نشانه های حمله آنافیلاکسی. ( این دارو تنها با نسخه پزشک قابل تهیه می باشد.)
نکته قابل توجه اینکه مدیریت حساسیت گندم توسط خودتان و یا درمانگرتان به شدت به اینکه از عوامل خوراکی و یا غیرخوراکی حاوی گندم دوری کنید وابسته است. با توجه به شایع بودن این نوع حساسیت، در کشور آمریکا تولید کننده ها در صورت استفاده از گلوتن ملزم به اطلاع رسانی بابت وجود گندم بر روی بسته محصولات خود به صورت واضح وشفاف شده اند.
با مراجعه به پزشک متخصص آلرژی می توانید تا حدی زیادی حساسیت گندم را تحت مدیریت خود دراورید. کلینیک آلرژی صبا، یک کلینیک آلرژی خوب و مجهز می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیش تر با شماره تلفن 88958224 تماس حاصل نمایید.
حساسیت به گندم در کودکان
به دلیل واکنش مخرب و نیمه مخرب به گلوتن، همانند حساسیت به سایر مواد غذایی، این بیماری زمانی که کودک همراه پدر و مادر خود نیست می تواند خطرناک باشد. در صورتی که فرزند شما مجبور به تزریق های ناگهانی به منظور کاهش واکنش به این بیماری باشد، حتماً بابت آموزش درست به فرزندتان و شخص تزریق کننده اطمینان حاصل نمایید.
توجه شود که چون گندم به اشکال مختلف در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و پرهیز ازآن سخت و دردسر ساز است. در بیماران مبتلا به حساسیت فوری، یک پزشک فوق تخصص آلرژی میتواند حساسیت زدایی انجام دهد.
Source: www.acaai.org
مطالب مرتبط با این مقاله: