فهرست محتوا:

درمان حساسیت به نیش زنبور

زمانیکه در بیرون از خانه در حال گشت و گذار هستید، مسلماً نیش زنبورها یکی از مواردی است که ممکن است آزاردهنده باشند. افرادی با سابقه آلرژی به نیش زنبور از قرار گرفتن در محیط های باز واهمه دارند.
نیش زنبور برای بیش تر مردم با درد و سوزش موقت ناحیه گزیده شده همراه می شود. ولی برای برخی دیگر نیش زنبور به معنای واکنش آلرژیک با شدت کم تا زیاد می باشد. در موارد شدید تر این واکنش می تواند به آنافیلاکسی و شوک عمیق منجر شود. درمان در مرحله حاد بسته به نوع واکنش متفاوت است.
تنها درمان قطعی و دراز مدت برای حساسیت به نیش زنبور آلرژن ایمونوتراپی است که حساسیت را مادام العمر از بین می برد و فقط توسط فوق تخصص آلرژی قابل انجام است.
در این مقاله ما به دلایل، علائم و درمان حساسیت به نیش زنبور خواهیم پرداخت.

حساسیت-به-نیش-زنبور
حساسیت-به-نیش-زنبور

علت حساسیت به نیش زنبور

زمانیکه یک زنبور شما را نیش می زند، نیش تیز در داخل پوست باقی می ماند. این نیش برای بیش از یک دقیقه در بدن تولید سم می نماید. سم زنبور متشکل از پروتئین هایی است که می تواند بر سلول های پوستی و عصبی تأثیر بگذارد و منجر به درد و تورم در محل مورد نظر شود. این عارضه برای تمامی افراد حتی برای آنهایی که به حساسیت به نیش زنبور مبتلا نیستند، می تواند آزاردهنده باشد.
ولی برای افراد مبتلا به آلرژی، واکنش سیستم ایمنی بدن به مراتب می تواند آزاردهنده تر باشد. این افراد ممکن است با اولین نیش زنبور دچار حساسیت نشده و واکنش های آلرژیک در موارد بعدی بروز نماید. اگر فردی حساسیت به نیش زنبور داشته باشد، سیستم ایمنی بدن وی در مقابل وارد شدن سم نیش زنبور به بدنش آنتی بادی ترشح می کند که ایمنوگلوبولین نامیده می شود.
این واکنش سیستم ایمنی بدن، معمولاً در مقابل مواد خطرناک همچون ویروس ها و انگل ها بروز می کند. واکنش بدن نسبت به نیش زنبور در برخی موارد می تواند با تورم بدن، کهیر و مشکلات تنفسی همراه شود.

برای پیشگیری و درمان آسم و انواع آلرژی نیاز است علائم آن را به خوبی بشناسید و به کلینیک درمان آلرژی معتبر مراجعه نمایید. کلینیک آلرژی صبا، یک مرکز درمان آلرژی در تهران خوب و مجهز می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیش تر با شماره تلفن ۰۲۱۸۶۰۵۲۴۷۲تماس حاصل نمایید.

اینستاگرام

علائم حساسیت به نیش زنبور

علائم حساسیت به نیش زنبور به صورت فرد به فرد می تواند متفاوت باشد. در ذیل به انواع واکنش بدن اشاره می نماییم:
-واکنش متوسط
بیش تر واکنش های بدن نسبت به نیش زنبور خیلی ملایم بوده و معمولاً به درمان های پزشکی احتیاجی ندارد. این واکنش ها معمولاً درناحیه گزیدگی رخ می دهد و شامل موارد ذیل می شود:
• درد و سوزش
• محل گزیدگی متورم شده و پوست قرمز می شود.
-واکنش سیستمیک
در مواردی که بدن به سم نیش واکنش شدید نشان می دهد، این عارضه می تواند موجب آنافیلاکسی و شک شدید شود. برای درمان این واکنش بدن، درمان های فوری و تخصصی لازم می باشد. برخی از عوارض ناشی از واکنش شدید بدن به شرح ذیل می باشد:
کهیرهای قرمز و خارش شدید پوست
• رنگ پریدگی پوست
• تورم گلو و زبان
• مشکلات تنفسی و آسم
• درد شکم
• تهوع و استفراغ
• سرگیجه
• نبض ضعیف
• از دست دادن هوشیاری

احتمال مرگ با نیش زنبور

برای درمان این واکنش ، درمان های اورژانسی و تخصصی لازم می باشد. لازم است افراد مبتلا به انواع واکنش آلرژیک با فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی مشورت کنند.

نتیجه گیری

حساسیت به نیش زنبور یکی از رایج ترین انواع آلرژی به نیش حشرات بوده و در موارد شدید می تواند بسیار خطرناک باشد. شما می توانید با مراجعه کلینیک آلرژی خوب در تهران به راحتی واکنش بدن خود را نسبت به سم نیش مدیریت نمایید.

1 thoughts on “آیا نیش زنبور کشنده است؟

  1. محمد - 11 فروردین 1401 در 5:12 ب.ظ

    سلام
    پدر من به نیش زنبور عسل آلرژی داره
    آیا راه درمانی برای این قضیه وجود داره؟
    چون قبلا زنبوردار بوده و به خاطر این ماجرا مجبور می شه کارش رو ول کنه
    درمان قطعی وجود داره اگه آره هزینه اش چقدر می شه؟

    پاسخ

پاسخ

Call Now Button