فهرست محتوا:

درماتیت تماسی آلرژیک چیست؟ آیا علت قرمز شدن و اگزمای پوست خود را نمی دانید؟ آیا از خارش های مکرر پوست خود کلافه شده اید؟ در این مقاله به یکی از شایع ترین علل تحریکات پوستی که همان درماتیت تماسی آلرژی می باشد خوایم پرداخت. علل و درمان این عارضه را بررسی خواهیم کرد.

درماتیت-تماسی-آلرژیک
درماتیت-تماسی-آلرژیک

درماتیت تماسی آلرژیک دست، به اندازه ای درماتیت تحریکی شایع نیست، اما نوعی ازدیاد حساسیت به برخی از مولکول ها در محیط اطراف می باشد. با این وجود بدون در نظر گرفتن الگوی بالینی،آلرژی باید به عنوان یک علت احتمالی در تشخیص افتراقی مدنظر قرار گیرد. در موارد مناسب می توان به منظور بررسی، از تست patch  بهره برد.

در یک مطالعه بر روی 220 بیمار مبتلا به اگزمای دست، میزان بروز آلرژی در اگزمای دست به وسیله تست patch  نشان داده شد: در 12 درصد از 220 بیمار، با کمک یک مجموعه ای غربالگری استاندارد – که در حال حاضر به شکل اصلاح شده ای از طرف مجموعه صورت گرفت – تشخیص در 5 درصد موارد به وسیله آزمایش با آلرژن ها اضافی مسجل گشت. پس از شناسایی و پرهیز از آلرژن های معین شده با تست patch ، اگزمای دست در این دو گروه به طوراعجاب آوری کاهش یافت.

یافته های فیزیکی: وقتی که محل التهاب با محل تماس با آلرژن دقیقا مطابقت داشته باشد، تشخیص درماتیت تماسی آلرژیک بدیهی است (مانند لکه ای گرد اگزما در زیر ساعت مچی و یا التهاب در پا، به شکل بند صندل) . شاید همراه با اگزمای دست نیز کلیدهای تشخیصی مشابهی موجود باشند، ولی در بسیاری از موارد اگزماهای آلرژیک و تحریکی دست را نمی توان به واسطه ای تظاهرات بالینی تشخیص داد. علت هر چه باشد، التهاب دست در صورت تداوم تماس با محرک های شیمیایی، شست و شو، خاراندن، دارو و عفونت افزایش می یابد. در پشت دست، نوع تحریکی یا آتوپیک التهاب شایع تر از نوع آلرژیک می باشد.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ای بیماری درماتیت تماسی آلرژیک بهتر است به یک کلینیک درمان آلرژی مجرب و مجهز مراجعه شود که ما در اینجا کلینیک آلرژی صبا را معرفی می نماییم. شماره تلفن مطب 88958224

علل درماتیت تماسی آلرژیک

حساسیت به هر نوع ماده به صورت مذمن بسیار آزار دهنده می باشد. در ذیل به تعدای از علل به وجود آورنده این بیماری اشاره می نماییم:

  1. نیکل: کلون در،دسته ای ظروف آشپزخانه، قیچی ،میل بافتنی، ابزار صنعتی، ابزار آرایشگری مو
  2. دی کرومات پتاسیم: سیمان، کالاهای چرمی (دستکش) ماشین های صنعتی، روغن ها.
  3. لاستیک: دستکش، ابزار صنعتی (شلنگ، تسمه، کابل)
  4. مواد معطر: مواد آرایشی، صابون ها، نرم کننده ها، داروهای موضعی.
  5. فرمالدئید: پارچه های بشور و بپوش، کاغذ، مواد آرایشی، مایع مومیایی.
  6. لانولین: نرم کننده ها و داروهای موضعی، مواد آرایشی

درمان درماتیت تماسی آلرژیک

آلرژی ممکن است در وهله ی اول به شکل التهاب اگزمایی حاد، تحت حاد یا مزمن ظاهر شود که بر همین اساس، درمان می گردد. به منظور درمان بهتر است که به یک کلینیک تشخیص آلرژی مراجعه نموده و بعد از بررسی و تشخیص داروهای مناسب را تجویز می کنند که باید طبق دستور العمل استفاده شود و از برخی مواد اجتناب نماید.

مطالب مرتبط با این مقاله:

درماتیت سبورئیک

درماتیت آتوپیک

پاسخ

Call Now Button