فهرست محتوا:
آلرژی دارویی
آلرژی دارویی یکی از دغدغه های افراد هنگام اجبار به مصرف دارویی خاص می باشند، در آن ها ظاهر می شود. آشنایی با نشانه های ابتلا به آلرژی دارویی و اقدامات لازم در صورت ایجاد حساسیت می تواند بسیار مفید باشد.
برخی داروهای آلرژی زا
- پنی سلین و برخی آنتی بیوتیک ها
- آنتی بیوتیک های حاوی سولفا
- داروهای ضد انعقادی
- آسپیرین ها، ایبوپروفن ها و برخی داروهای ضد التهابی
- دارو های شیمی درمانی
روش های تشخیص آلرژی دارویی مانند آزمون پوستی (تنها برای پنی سلین ها) می تواند از برخی حساسیت ها جلوگیری کند.
علائم آلرژی دارویی
در برخی مواقع ممکن است شما برای بار اول به یک داروی خاص حساسیت نداشته باشید، ولی بدن برای آن دارو، آنتی بیوتیک تولید می کند. در مرحله بعدی تزریق این دارو به بدن ،علائم حادتری نسبت به آن دارو نشان خواهد داد.
از علائم ابتلا به آلرژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بثورات پوستی یا کهیر
- خارش پوستی
- خس خس کردن یا سایر مشکلات تنفسی
- ورم در برخی مناطق بدن
- آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک بسیار مرگبار بوده و هم زمان دو یا چند ارگان بدن را مورد حمله قرار می دهد، و در برخی نقاط بدن جوش ظاهر می شود و مشکلات تنفسی را به همراه دارد)
پنی سیلین شدیدترین علائم آلرژی دارویی را ایجاد می کند. در صورتی که به پنی سیلین واکنش نشان دهید، دلیل بر این نیست که به داروهای مشابه مثل آموکسی سی سیلین نیز واکنش نشان خواهید داد. هم چنین دلیل بر این نیست که در دفعات بعدی تزریق پنی سیلین نیز به مشکل بر می خورید.
آنتی بیوتیک هایی که حاوی سولفا (مثل سولفاسالازین) گاهاً باعث برخی حساسیت های دارویی می شود در حالی که داروهای حاوی سولفا غیر آنتی بیوتیکی خطر بسیار کم تری دارند.
آنافیلاکسی
آنافیلاکسی که وضعیت جدی و واکنشی مرگبار بوده می تواند در آن واحد به دو یا چند ارگان بدن حمله کند (برای مثال زمانی که هم ورم و هم تنگی نفس یا استفراغ و کهیر). در صورت مشاهده علائم فوق سریعاً با اورژانس تماس گرفته و کمک پزشکی بگیرید.
در صورتی که کسی از اعضای خانواده تان دچار حملات ناشی از حساسیت دارویی می شود، زمان مصرف دارو، نوع دارو و میزان دارو(دوز دارو) را به اطلاع پزشک برسانید.
در صورتی که آلرژی دارویی خفیف بوده و خطر مرگ نداشته باشد، اقدامات زیر صورت می گیرد:
- مصرف آنتی هیستامین جهت مقابله با آلرژی دارویی
- داروهای غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن و آسپیرین، و یا کورتون برای کاهش ورم
برخی خدمات کلینیک آلرژی صبا
درمان کهیر
سینوزیت