فهرست محتوا:
آیا با شروع بارداری به اگزما دچار شده اید؟ آیا درباره اگزما در بارداری چیزی شنیده اید؟ با ما در این مقاله به منظور آشنایی با اگزما در دوران بارداری و درمان آن همراه باشید. مشکلات پوستی در دوران بارداری گرچه رایج است، اما تمامی بانوان را درگیر نمی کند. “چقدر پوستت قرمز شده، حتماً بارداری” شما ممکن است این جمله را زیاد شنیده باشید. اما بهتر است بدانید در یک زایمان بی خطر، قرمزی و حساسیت پوستی اصلاً طبیعی نمی باشد. در طول زایمان به دلیل کم خونی های ایجاد شده، خارش های اندک پوستی رایج می باشد. همچنین خارش ها در اطراف نقاطی از شکم که کیسه آب در آن قرار گرفته است به علت کششی که در پوست ایجاد می شود، اتفاق می افتد.
اگزما در دوران بارداری چگونه است؟
اگزما در دوران بارداری می تواند پس از شروع دوران بارداری آغاز شود. به این معنی که امکان دارد مادر قبل از دوران بارداری هیچگاه اگزما و مشکلات پوستی را تجربه نکرده باشد و با آغاز بارداری به این عوارض دچار شده است. اگزمای پوستی بیماری است که می تواند بیماران را در تمامی سنین درگیر کند. بارداری می تواند تأثیرات مختلفی را بر روی مشکلات پوستی از جمله اگزما بگذارد. در 25 درصد افرادی که به اگزما مبتلا می شوند، این مشکل پوستی تنها به خارش و قرمزی پوست ختم می شود. در عین حال در 50 درصد از این افراد اگزما به عارضه ای پردردسر تبدیل می شود.
در صورتیکه اگزما تشدید شود، امکان دارد پس از زایمان نیز با فرد باقی بماند. با وجودی که اگزما در دوران بارداری بسیار رایج می باشد، اما می بایست پس از رویت نشانه های اگزما بر روی پوست فوراً به پزشک متخصص آلرژی یا متخصص پوست مراجعه نمایید.
برای پیشگیری و درمان آسم و انواع آلرژی نیاز است علائم آن را به خوبی بشناسید و به کلینیک درمان آلرژی معتبر مراجعه نمایید. کلینیک آلرژی صبا، یک مرکز درمان آلرژی در تهران خوب و مجهز می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۸۶۰۵۲۴۷۲تماس حاصل نمایید.
نشانه های اگزما در دروان بارداری
اگزما از شایع ترین نوع آلرژی در دوران بارداری می باشد. در ذیل به تعدادی از نشانه های اگزما در دوران بارداری اشاره می کنیم:
- خارش پوست
- به وجود آمدن دانه های قرمز رنگ بر روی پوست
- خشکی بیش از حد و خشن شدن پوست در ناحیه خاصی از بدن
- حساس شدن، قرمزی و تورم پوست
برخی از افراد تمام و برخی دیگری تنها تعدادی از نشانه های بالا را در طول اگزما تجربه می کنند. همچنین در صورتیکه پیش از بارداری نیز تجربه اگزما داشته اید، می بایست برای کشف علت آلرژی، تست آلرژی انجام دهید.
درمان اگزما در دروان بارداری
درمان اگزما بسیار پیچیده است، زیرا در دوران بارداری مصرف بسیاری از داروها مضر بوده و یا باید با احتیاط مصرف گردند.
برخی از درمان هایی که در دوران بارداری ممانعتی ندارند به قرار زیر است:
• استروئیدهای موضعی ملایم تا متوسط
این دارو می بایست با تجویز پزشک متخصص آلرژی یا پوست صورت گرفته و مصرف آن در دوران بارداری بلامانع است. با مصرف این دارو می توان علائم و عوارض ناشی از اگزما بارداری را تا حد زیادی کاهش داد.
• درمان با اشعه UVB
بسیای از تحقیقات نشان می دهند که اشعه UVB می تواند در درمان اگزما موثر واقع شود. از این درمان زمانی که مصرف کرم های استروئیدی بی تأثیر شده اند، استفاده می شود. همانند روش قبلی، این روش نیز برای زمان بارداری بی خطر می باشد. البته این روش درمانی بعنوان خط اول پیشنهاد نمی گردد.
البته مهمترین قسمت درمان، حفظ رطوبت پوست می باشد. درمان مناسب با آنتی بیوتیک موضعی هم درموارد اضافه شدن، عفونت ضروری هست.
اختلالات پوستی شایع در بارداری
حتی زنانی که هرگز اگزما یا درماتیت را تجربه نکردهاند میتوانند در دوران بارداری تحت تأثیر قرار گیرند. در حالی که اکثر زنان پتانسیل ایجاد علائم کشیدگی یا حتی واریس را می پذیرند، شیوع ناگهانی راش تهاجمی می تواند تعجب آور و هشدار دهنده باشد.
در اینجا به چند اختلال پوستی رایج در دوران بارداری اشاره می کنیم:
- هایپرپیگمانتاسیون: افزایش ملانین می تواند رنگدانه (رنگ) پوست را تحت تاثیر قرار دهد و پوست آسیب دیده قبلی را برجسته تر کند.
- ملاسما: نوعی هیپرپیگمانتاسیون که به صورت لکههای پوستی تغییر رنگ داده میشود، که بیشتر روی صورت ظاهر میشود. زنان باردار به شدت مستعد ابتلا به ملاسما هستند.
- پاپولها و پلاکهای کهیر حاملگی (PUPPP): بهعنوان شیوع برجستگیهای قرمز رنگ که میتواند خارش، گزش یا احساس سوزش ایجاد کند، تجربه میشود. اندازه برجستگی ها متفاوت است و می توانند با هم ترکیب شوند و پلاک هایی را تشکیل دهند که ناحیه بزرگی از پوست را می پوشانند. ضایعات PUPPP در شکم شایع هستند، در حالی که پاها، باسن و بازوها نیز مستعد ابتلا هستند.
- درماتیت آتوپیک: بیماری خارش پوستی که معمولاً به عنوان اگزما شناخته می شود، می تواند در دوران بارداری تشدید شود، به خصوص در زنانی که تمایل به آتوپیک دارند.
- پسوریازیس: با پلاک های قرمز پوسته پوسته (پوست ضخیم شده) تعریف می شود که معمولاً باقی می ماند مگر اینکه درمان شود. هر ناحیه ای از پوست ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد، اما پسوریازیس اغلب در پوست سر، آرنج و زانو مشاهده می شود.
- آکنه: افزایش هورمونی در دوران بارداری باعث ایجاد آکنه در برخی از زنان می شود. اگرچه معمولاً درمان و کنترل آن نسبتاً آسان است، مشاوره پوست در موارد شدید یا دشوار پیشنهاد می شود.
- درماتیت اطراف دهان: درماتیت اطراف دهان که به صورت نواحی قرمز خارش دار و حساس در اطراف دهان و قسمت پایین صورت ظاهر می شود، در زنان شایع تر از مردان است و گاهی اوقات بارداری این مشکل را تشدید می کند.
کلام آخر
در صورت داشتن اگزما و بارداری، مهم است که با پزشک خود مشاوره کنید تا برنامهای مناسب برای مدیریت و درمان اگزما در این دوران تدوین شود. درمانهایی که مطمئن و مجا
ز برای مصرف در دوران بارداری هستند را استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که پزشک شما به شما در مورد مصرف ایمن داروها و درمانهای خارجی مشاوره داده است. با پزشک خود پیگیری منظم داشته و هرگونه نگرانی یا تغییرات در علائم اگزمایی خود را به او گزارش کنید. همواره مهم است که به توصیههای پزشک خود توجه کنید و هرگز درمانهای خود سرانه را آغاز نکنید.
احتمال اینکه اگزما در زمان تحریکات عصبی صورت بگیره ، درمان داره ؟
بله در بیمار مبتلا به اگزما محرکهای عصبی سبب تشدید یا بیدار شدن ضایعات میشود.