فهرست محتوا:

درماتیت تماسی

آیا درماتیت تماسی عفونت می کند؟

درماتیت تماسی، عبارت از واکنش التهابی پوست نسبت به عوامل فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیک می باشد. اپیدرم به وسیله تحریکات مکرر فیزیکی و شیمیایی دچار آسیب می شود. درماتیت تماسی ممکن است از نوع تحریکی اولیه باشد که عکس العمل غیر آلرژیک ناشی از تماس با ماده ای محرک است یا ممکن است از نوع آلرژیک باشد که ناشی از قرار گرفتن پوست شخص حساس در معرض آلرژن های تماسی می باشد. علل شایع درماتیت تماسی تحریکی شامل صابون ها، پاک کننده ها، مواد نظافتی و موادشیمیایی صناعی و عوامل مستعد کننده شامل گرما و سرمای شدید، تماس مکرر با آب و صابون و بیماری پوستی قبلی می باشند.

درماتیت-تماسی

علل درماتیت تماسی

بثورات هنگامی آغاز می شود که پوست در معرض تماس با عوامل مسبب قرار گیرد. اولین واکنش ها عبارتند از: خارش، سوزش و قرمزی که به زودی به دنبال آن ادم، پاپول، وزیکول و نشت یا تراوش مایع ایجاد می گردد. در مرحله تحت حاد، تغییرات وزیکولی کمتر مشخص بوده و بیشتر به صورت ترشحات دلمه بسته، خشکی، ترک و پوست اندازی می باشد. در صورت عکس العمل مکرر یا خاراندن مداوم پوست توسط بیمار، پوست ضخیم و تیره می شود. به دنبال تهاجم ثانویه میکروارگانیسم ها امکان عفونت ثانویه باکتریایی نیز وجود دارد.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ای درماتیت تماسی بهتر است به یک کلینیک درمان آلرژی خوب و مجهز مراجعه شود که ما در اینجا کلینیک آلرژی صبا را معرفی می نماییم. شماره مطب 88958224

پیشگیری از درماتیت تماسی

احتیاطات زیر می تواند به جلوگیری از موارد تکراری درماتیت تماسی کمک کند. دستورات زیر را حداقل به مدت 4 ماه بعد از التیام کامل پوست ادامه دهید:
محل و الگوی درماتیت خود را بررسی کنید و فکر کنید چه چیزهایی با پوست شما در تماس بوده اند و چه چیزهایی ممکن است این مشکل را ایجاد کرده باشد.
سعی کنید از تماس با این مواد اجتناب نمایید.
از گرما، استفاده از صابون ها و مالش پوست که همگی از مواد تحریک کننده خارجی محسوب می شوند، دوری کنید.
صابون های حمام، مواد رختشویی و مواد آرایشی خود رااز نوعی انتخاب کنید که عاری از اسانس های معطر باشد.
ازنرم کننده های خشک شویی البسه استفاده نکنید. از نرم کننده هایی که در ماشین لباسشویی مصرف می کنید، استفاده نمایید.
از داروهای موضعی، لوسیون ها یا پماد به جز آن هایی که به طور خاص برای وضعیت شما تجویز شده اند اجتناب کنید.
پوست خود را بلافاصله پس از تماس با مواد محرک احتمالی به طور کامل بشویید.
وقتی دستکش می پوشید (مثلا برای شستن ظرف یا نظافت کلی) دقت کنید آستر نخی داشته باشد و در هر نوبت بیش از 15 تا 20 دقیقه نپوشید.

درمان درماتیت تماسی

اهداف درمان، شامل استراحت دادن و التیام پوست ناحیه مبتلا و جلوگیری از صدمه بیشتر است. به منظور افتراق بین درماتیت تماسی تحریکی با نوع آلرژیک آن، نحوه توزیع واکنش تعیین گردیده و شرح حال دقیقی از بیمار گرفته می شود. در صورت امکان ماده محرک مسئول بیماری مشخص شده و کنار گذاشته می شود. باید از تحریکات موضعی اجتناب شده و به طور معمول تا زمان بهبودی از صابون استفاده نمایید.
شایان ذکر است که بگوییم در صورتی که با این موارد ذکر شده بیمار بهبود پیدا نکرد باید به یک کلینیک درمان آسم و آلرژی مراجعه کند.

برخی خدمات کلینیک آلرژی صبا

درمان آلرژی

درمان آسم

درمان کهیر

سینوزیت

امتیاز ویژه کلینیک آلرژی صبا فعالیت اساتید و پزشکانی است که در حوزه آلرژی و ایمونولوژی بالینی دارای بورد تخصصی و فوق تخصصی اند و درحال حاضر مسؤول آموزش این رشته در دانشگاه می باشند.

پاسخ

Call Now Button