فهرست محتوا:
سیستم ایمنی بدن در وضعیت طبیعی نسبت به تمامی میکروب ها و ویروس هایی که وارد بدن می شود واکنش نشان داده و تلاش می کند که آن را از بین ببرد.
اما در مواردی این سیستم محافظ بدن در برابر عوامل خارجی و مضر دچار اختلال در عملکرد می شود و نسبت به یکسری عوامل حتی غیر مضر واکنش نشان می دهد. برای مثال زنانی که از نقص سیستم ایمنی بدنی برخوردارند گاها این سیستم در برابر جنینی که در رحم شان شکل گرفته است واکنش نشان می دهد و آن را از بین می برد. به همین دلیل زنان سقط جنین می کنند.
در ادامه قرار است که در خصوص علائم و نشانه های آلرژی و نیز انواع مواد آلرژن مطالبی را در اختیاران قرار دهیم. با این اطلاعات خواهید دانست که به چه چیزی آلرژی دارید. با ما همراه باشید.
آلرژی چیست؟
آلرژی به بیماری ای گفته می شود که در اثر اختلال در سیستم ایمنی بدن ایجاد می شود. به همین دلیل زمانی که سیستم ایمنی بدن ماده ای را به عنوان عامل خارجی شناسایی کند و آن را به اشتباه مضر تشخیص دهد واکنش های آلرژیک رخ می دهند.
مواد و عوامل آلرژن متعدد و متنوع اند که سبب بروز واکنش های آلرژیک می شوند. به همین دلیل هر فردی نسبت به یک نوع ماده حساسیت پیدا می کند و به اصطلاح گفته می شود که به آن آلرژی پیدا می کند.
اما سوالی که مطرح می گردد این است که از کجا بفهمم به چی آلرژی دارم؟
در صورتی که تمامی علائم و نشانه های بروز واکنش های آلرژیک را بدانید، با ظهور آن ها در خودتان پی خواهید برد که نسبت به چه چیزی آلرژی دارید. به علاوه آن آزمایش های تشخیصی که در این روند اثر گذار خواهند بود.
مهم ترین علائم و نشانه های آلرژی
مهم ترین ظهورات بالینی که در افراد مبتلا به آلرژی گزارش می شود موارد زیر هستند:
- گرفتگی در ناحیه بینی
- عطسه کردن های پی در پی و مکرر
- خارش نواحی داخلی بینی
- تخلیه ترشحات از بینی
- خارش در نواحی داخلی دهانی
- خارش گوش ها
- التهاب بخش سفیدی چشم ( ملتحمه چشم ): در این موارد چشم ها قرمز می شوند و اطراف چشم دارای التهاب می گردد.
- خارش چشم: افرادی چشم هایشان دارای حسایت بالایی می شود و دائماً احساس می کنند که باید چشم هایشان را بخارانند.
- کهیر: کهیر به ضایعاتی گفته می شود که در نواحی مختلف پوست ایجاد می شود و احساس خارش ایجاد می کند.
- التهابات پوستی: در اثر ملتهب شدن پوست شاهد هستیم که پوست خشک شده و قرمز می گردد. در نتیجه خارش در آن نواحی ایجاد می شود.
- ملتهب شدن پوست در اثر تماس با یکسری مواد خاص: افراد گزارش می کنند که بعد از تماس با یک ماده یا گیاهی خاص دست شان ملتهب شده است و محل تماس دارای حس خارش و قرمز گردیده است.
- آسم: آسم نیز از دیگر انواع بروز آلرژی است. با به وجود آمدن آسم، تنفس کوتاه تر می شود و فرد شروع به سرفه کردن می کند و سینه خس خس می کند.
آیا آلرژی درمان پذیر است؟
متاسفانه باید بگوییم که در اغلب موارد این بیماری یعنی آلرژی غیر قابل درمان قطعی است. تنها راهی که در این زمینه بکار گرفته می شود این است که با روش های مخصوص شدت این بیماری و علائم و نشانه های ناشی از این بیماری را کاهش داد.
انواع محل هایی که واکنش های آلرژیک نشان می دهند؟
واکنش آلرژیک در هر محلی از بدن احتمال بروز و ظهور دارد. مهم ترین نواحی ای که در آن ها شاهد بروز علائم و نشانه های آلرژی هستیم موارد زیر هستند:
- پوست: ملهتب شدن، قرمز شدن، خارش
- چشم: التهاب، قرمزی، احساس خارش، ترشح آب
- بینی: خارش و ترشح آب و مایعات از بینی
- دیواره معده
- سینوس ها
- گلو
- ریه ها
به دلیل قرار گیری سلول های ایمنی در این نواحی شاهد هستیم که در این نواحی واکنش های آلرژیک رخ می دهد.
انواع مواد آلرژن
مواد آلرژن به مجموعه مواد و عواملی گفته می شود که سبب می شود که افراد نسبت به آن ها واکنش های جسمانی نشان دهند و با ظهورات بالینی همراه است. مثل:
- گرده گیاهان: به همین دلیل است که بروز انواع آلرژی ها در فصل گرده افشانی گیاهان افزایش می یابد. مخصوصا اگر افراد در معرض این گیاهان قرار گیرند احتمال بروز این علائم افزایش خواهد داشت و با شدت بیشتری بروز می کند.
- کپک
- پروتئین های حیوانی، روغن و موادی که از بدن حیوانات مختلف دفع می شود.
- پر پرندگان
- حشرات موذی همچون سوسک و تمامی ماده هایی که از بدن آن ها دفع می گردد.
- یکسری مواد غذایی خاص: برای مثال برخی از افراد نسبت به بادنجان یا یکسری غذاها حساسیت نشان می دهند.
- حشرات و نیش حشرات از جمله پشه، بیره یا زنبور که با نیش زدن سطح پوست را دچار التهاب می کنند و خارش ایجاد می شود.
- آلرژی تنفسی که ناشی از کرک یا شوره ای ک در بدن حیوانات وجود دارد ایجاد می شود. افراد با قرار گیری در معرض این مواد دچار واکنش های آلرژیک می شوند.
- مواد شیمیایی
به همین دلیل در صورتی که خوردن یک ماده و یا بوئیدن و در معرض آن قرار گرفتن منجر به بروز انواع عارضه ها و واکنش های آلرژیک گردید می توانید آگاه شوید که نسبت به آن حساسیت دارید. از سوی دیگر مسائل ژنتیکی که نیز در تشخیص می تواند ثمر بخش باشد. اگر والدین نسبت به ماده ای واکنش نشان دهد در اغلب موارد شاهد هستیم که این آلرژی به کودک نیز منتقل خواهد شد.
تست های پوستی و انجام تست آلرژی از جمله آزمایش خون نیز می تواند در تشخیص این که به چه ماده ای آلرژی دارید به شما و متخصصین در این زمینه کمک شایانی کند.
خاتمه
در بخش های مختلف این مقاله جزئی ترین و دقیق ترین اطلاعاتی که باید در زمینه آلرژی بدانید را آورده ایم. در صورتی که با هر کدام از این علائم مواجه شدید با مراجعه به بهترین کلینیک های درمانی جهت درمان این عارضه ها اقدام کنید.
من همش عطسه میکنم و ابریزش بینی دارم ولی نمیدونم به چی حساسیت دارم !!
برای بررسی دقیق علت این عارضه با مطب در تماس باشید
(021) 86 05 24 72
(021) 86 05 29 45
(0990) 04 00 41 44