بیماری های حساس به نورخورشید
آیا تمام پوست ها به نورخورشید حساس می باشند؟
آیا بیماری پوستی علائمی مانند کهیر دارد؟
بیماری های حساس به نورخورشید یا فوتودرماتوزها به دو گروه عمده تقسیم می شوند:
فتودرماتوزهای ایدیوپاتیک: بیماری هایی هستند که تماس با نورآفتاب بصورت اولیه نقش اساسی در به وجود آمدن آن ها دارد.
فتودرماتوزهای تحریک شده با نور: بیماری هایی هستند که توسط سایر علل به وجود می آیند اما تماس با نور آفتاب بصورت ثانویه می تواند باعث تشدید آن ها شوند.
به عنوان یکی از فوتودرماتوزهای شایع ،می توان به بثورات نوری پلی مورفیک اشاره کرد که به صورت پاپول ها، وزیکول ها و پلاک های اریتماتو، خارش دار و بدون اسکار مشخص می شود که بخش هایی ازنواحی در معرض آفتاب یا تمامی این مناطق را درگیر می نماید. این بیماری در بهار و تابستان شدیدتر بوده و شایع ترین افراد درگیر نیز، خانم های جوان می باشند.
بثورات این بیماری به دنبال تماس با اشعه ماورای بنفش ایجاد می شوند. به عبارت دیگر تماس با اشعه ماورای بنفش موجود در نورخورشید و یا سایر منابع نوری می تواند با تحریک سیستم ایمنی بدن باعث ایجاد بثورات گردد.
مهم ترین یافته های هیستوپاتولوژیک این بیماری عبارتند از: اسپونژیوز، ادم درم و تجمع سلول های التهابی در اطراف شبکه های عروقی درم.
به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ای بیماری های حساس به نورخورشید بهتر است به یک کلینیک درمان آلرژی خوب و مجهز مراجعه شود که ما در اینجا کلینیک آلرژی صبا را معرفی می نماییم. شماره مطب 88958224
اغلب سلول ها را لنفوسیت های T و به میزان کمتر ائوزینوفیل و نوتروفیل تشکیل می دهند.
اکثر این بیماران دارای پاپول های اریتماتو و خارش دار در نواحی در معرض آفتاب در طی فصول آفتابی سال هستند. علاوه بر آن گاهی بعد از تماس با نورخورشید فاز حاد بیماری شروع شده و با اجتناب از نورخورشید بعد از یک تا دو هفته می توان بهبودی کامل و بدون برجا گذاشتن اسکار را مشاهده نمود. مهم ترین خصوصیت بالینی این بیماری، درگیری قسمتی یا تمامی مناطق در معرض آفتاب می باشد. به عبارت دیگر تمامی نقاط در معرض آفتاب در یک فرد، دچار این بیماری نمی شوند. شایع ترین نقاط درگیری عبارتند از: پل های بینی، گونه ها، قدام چانه، کناره ها و پشت گردن، بخش فوقانی قفسه سینه و پشت دست ها.
درمان این عارضه بدین صورت است که موارد خفیف را می توان توسط اجتناب از تماس با اشعه ماورای بنفش و استفاده از لباس های محافظتی و ضد آفتاب های وسیع الطیف درمان نمود.
در موارد شدیدتر می توان از روش های زیر استفاده کرد که عبارتند از:
• استروئیدهای موضعی قوی
• اقدامات حساسیت زدایی برعلیه اشعه ماورابنفش
• استروئیدهای خوراکی
در موارد شدید و مقاوم به درمان می توان از آزاتیوپرین برای درمان این بیماران کمک گرفت.
مناسب ترین درمان را می توان به این اشاره نمود که با مراجعه به یک کلینیک درمان آلرژی های پوستی از این عارضه جلوگیری نمود و بهترین درمان را به کار گرفت.
برخی خدمات کلینیک آلرژی صبا
درمان کهیر
سینوزیت