فهرست محتوا:
حساسیت غذایی حاد
آلرژی غذایی چیست؟
آلرژی غذایی یک واکنش غیر طبیعی بدن به یک یا چند ماده غذایی خاص است. این مسئله مهم است که بدانید این مشکل متفاوت از عدم تحمل مواد غذایی است، که سیستم ایمنی بدن در آن نقشی ندارد، اگرچه برخی از علائم ممکن است مشابه باشند.
چه عواملی باعث آلرژی غذایی می شوند؟
قبل از بروز واکنش آلرژیک به مواد غذایی، فرد حساس باید حداقل یک بار ماده غذایی را مصرف کرده باشد، یا می تواند از طریق شیر مادر یا مواد غذایی مشابه، نیز حساس شده باشد. علائم آلرژیک معمولا در دومین یا چندمین مواجهه اتفاق می افتد. هنگامی که آنتی بادی از نوع IgE علیه مواد غذایی تولید شده و ایجاد واکنش می کنند، هیستامین در بدن آزاد می شود که این امر باعث می شود فرد کهیر، آسم، خارش در دهان، مشکلات تنفسی، درد معده، استفراغ و یا اسهال را تجربه کند.
تفاوت بین آلرژی غذایی و عدم تحمل مواد غذایی چیست؟
آلرژی غذایی باعث واکنش سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند از علائم جزئی تا علائم تهدید کننده حیات را بروز دهد. عدم تحمل مواد غذایی معمولا به علت تغییراتی در متابولیسم مواد غذایی ایجاد می شود که این تغییرات می تواند ایجاد علائمی کند، بدون اینکه سیستم ایمنی نقشی در آن داشته باشد.
مواد غذایی حساسیت زا
کدام غذاها بیشتر باعث حساسیت غذایی می شوند؟
تقریباً 90 درصد از کل آلرژی های غذایی ناشی از هشت غذای زیر است:
1- شیر و لبنیات
2- تخم مرغ
3- گندم
4- سویا
5- آجیل های درختی
6- بادام زمینی
7- ماهی
8- صدف
برای پیشگیری و درمان آسم و انواع آلرژی نیاز است علائم آن را به خوبی بشناسید و به کلینیک درمان آلرژی معتبر مراجعه نمایید. کلینیک آلرژی صبا، یک مرکز درمان آلرژی در تهران خوب و مجهز می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۸۶۰۵۲۴۷۲تماس حاصل نمایید.
علائم آلرژی غذایی چیست؟
علائم آلرژی فوری ممکن است طی چند دقیقه تا چند ساعت پس از مصرف غذا شروع شود. موارد زیر شایع ترین علائم آلرژی غذایی هستند. با این حال هر فردی ممکن است علایم متفاوتی را تجربه کند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1- استفراغ
2- اسهال
3- دل پیچه و درد شکم
4- کهیر
5- تورم پلکها، لب ها و دست و پاها
6- اگزما
7- خارش یا تورم لب، زبان یا دهان
8- خارش یا گرفتگی در گلو
9- مشکل تنفس
10- خس خس سینه
11- کاهش فشار خون
درمان حساسیت غذایی
هیچ دارویی برای جلوگیری از حساسیت غذایی وجود ندارد. درمان اصلی این است که از مصرف غذاهایی که علائم آلرژی را ایجاد می کنند خودداری کنید. بعد از دیدن پزشک و آگاهی از غذاهایی که شما به آن حساسیت دارید، اجتناب از این غذاها و سایر غذاهای مشابه در آن گروه غذایی بسیار مهم است. اگر کودک خود را شیر می دهید، مهم است که از مصرف غذاهایی که کودک شما به آن آلرژی دارد، در رژیم غذایی خود خودداری کنید. مقادیر کمی از آلرژن غذایی ممکن است از طریق شیر مادر به کودک شما منتقل شود و باعث واکنش شود.
همچنین اگر فرد قادر به خوردن برخی از غذاها نیست، مهم است که ویتامین ها و مواد معدنی را مناسب را جایگزین کند. در مورد این موضوع با پزشک خود صحبت کنید.
برای کودکانی که واکنش غذایی شدید داشته اند، فوق تخصص آلرژی ممکن است یک کیت اورژانسی را که حاوی اپی نفرین است، تجویز کند و این به شما کمک می کند علائم واکنش های شدید را متوقف کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
بعضي از افراد آلرژیک، تحت راهنمايی پزشك خود، ممكن است بعد از سه تا شش ماه مجدداً برخی غذاهاي خاص را مصرف كنند تا آگاه شوند كه آيا آلرژي بهبود یافته است یا خیر. بسیاری از آلرژی ها ممکن است کوتاه مدت باشند و در کودکان ممکن است مصرف مواد غذایی پس از 3 یا 4 سالگی قابل تحمل شوند.