فهرست محتوا:

آیا دچار حساسیت های پوستی هستید؟ علت ایجاد حساسیت های پوستی چیست؟ آیا به راه های مقابله با این عارضه فکر کردید؟ بسیاری از افراد از حساسیت های پوستی رنج می‌برند. خارش یک حس ناخوشایند است که فرد را مجبور می کند با ایجاد خارش و خراش دادن پوست یک حالت لذت آنی احساس کند و باعث می شود فرد به یک حالت تسکین موقت برسد. اما خودش باعث می شود که یک چرخه معیوبی را تولید کرده و دوباره هیستامین ها میتابولیت ها را آزاد می کنند و خارش تشدید می شود و آن حس ناخوشایند را در اصطلاح خارش می گوییم .
خارش پوستی بیماری خیلی شایعی است و گاهی مزمن هستند خارش علامتی از بیماری است و می تواند علائمی از بیماری داخلی باشد یا می تواند علائمی از بیماری های پوستی باشد. پس حتما باید به خارش های طول کشیده پرداخته شود. با ما در این مقاله به منظور آشنایی بیشتر با حساسیت های پوستی و عوارض آن همراه باشید.

علت ایجاد حساسیت های پوستی چیست؟

ممکن است حداقل 10 روز طول می کشد تا بعد از اولین تماس با چیزی حساسیت نشان دهید. گاهی به محض ایجاد حساسیت، ممکن است ظرف چند دقیقه پس از تماس با آن واکنش نشان دهید. یا ممکن است یک یا دو روز طول بکشد.

شایع ترین علل حساسیت های پوستی عبارتند از:

  • نیکل، فلزی است که در جواهرات استفاده می شود و روی شلوار جین، مواد آرایشی، لوسیون ها، صابون ها و شامپوها می چسبد.
  • کرم های ضد آفتاب و اسپری های مخصوص حشرات
  • داروهایی که روی پوست خود قرار می دهید، مانند آنتی بیوتیک ها یا کرم های ضد خارش
  • عطرها
  • محصولات پاک کننده
  • گیاهان، از جمله پیچک سمی
  • لاتکس، که در موارد کشسان مانند دستکش پلاستیکی ، الاستیک در لباس ، کاندوم و بادکنک استفاده می شود.
  • مواد شیمیایی
  • در صورت داشتن بیماری پوستی مانند اگزما ( درماتیت آتوپیک)، التهاب در قسمت پایینی ساق پا به دلیل گردش خون ضعیف و خارش در قسمت های خصوصی بدن، به احتمال زیاد به آلرژی های پوستی خاصی مبتلا می شوید.

علت خارش پوست

خارش هایی که زیر 6 هفته طول بکشد ممکن است که یکی از انواع آلرژی های گذرا باشد. مانند آلرژی هایی به غذا به عطرها به گرده افشانی گل ها به حیوانات و عوامل مختلف آلرژی زا مثل داروهای خاص.
ولی اگر خارش بیش از 6 هفته طول بکشد خارش مزمن می باشد و باید دنبال علت آن گشت. این خارش گاهی همراه با بثورات جلدی و قرمزی است اما گاهی تغییری در پوست ظاهر نمی شود. اگر دچار خارش شدید حتما به متخصص پوست یا آلرژی مراجعه کنید.

می کنند و باعث انسداد مجرای صفراوی می شوند که در این صورت صفرا وارد خون می شود و باعث ایجاد خارش می شود البته در این صورت معمولا علائم دیگری همانند زردی هم همراه آن است .
بیماری دیگری که سبب ایجاد خارش می شود بیماری های کلیوی هستند .کسانی که دیالیز می شوند خیلی دچار خارش می شوند زیرا یون های کلسیم و فسفات در خون آن ها بالا می رود و خارش های خیلی شدید و ناراحت کننده ای دارند.
بیماری های عفونی نیز می توانند سبب خارش شوند مثل هپاتیت C، ایدز، برخی از سرطان های خون انگل ها نیز باعث خارش می شوند مثل وجود کرمک در بچه ها و همین طور انگل هایی که به پوست حمله می کنند مثل گال و شپش سر ، قارچ های پوستی کم کاری تیروئید با ایجاد خشکی پوست و پر کاری تیروئید هم به شکل دیگر باعث ایجاد خارش می شوند. کم خونی ها هم یکی از دلایل ایجاد خارش می باشند.

نوعی از انواع خارش نور و درماتیت ها یا خارش های عصبی می باشد استرس و اضطراب هم می تواند باعث ایجاد خارش گردد یا برخی از شخصیت های وسواسی هم می تواند باعث ایجاد خارش گردد. پس ما طیف وسیعی از بیماری های داخلی را داریم که سبب ایجاد خارش می شوند.

تشخیص علت خارش پوست

متخصص پوست ابتدا پوست فرد را معاینه می کند، نواحی کف سر ناخن ها و پوست را می بیند اگر مشکل پوستی وجود داشت که در رده بیماری های پوستی قرار می گیرد. در غیر این صورت بررسی های داخلی مورد نیاز انجام می شود و در صورت نیاز به متخصص مربوطه ارجاع داده می شود . تشخیص اگزما برای شروع درمان بسیار مهم است.

حساسیت های پوستی اگزما

این بیماری از ابتدای تولد با ما هست و ممکن است زمانی رخ بدهد و تا سالیان سال با ما همراه باشد .پوست بزرگترین و قوی ترین سد دفاعی بدن است و بزرگترین و قوی ترین سیستم دفاعی بدن در پوست قرار گرفته است.

یک سری سلول ها در پوست قرار گرفته اند و نسبت به عوامل خارجی که در خارج بدن هستند واکنش نشان می دهند، و مانع داخل شدن آن ها به درون بدن می شوند و همین مورد می تواند باعث ایجاد اگزما شود .
معمولا انواع اگزما ها چند زمینه دارد :
یا سرشتی است و ژن آن در درون بدن ما وجود دارد و ما آن را از تولد با خود داریم و حتی ممکن است در نوزادان ایجاد شود. یا درهنگام تولد همین که پوست نوزاد با هوا تماس پیدا می کند ممکن است دچار این حساسیت شود.
این نوع اگزما، اگزمای اتوپیک می باشد. مانند نوزادانی که پوست خشکی دارند و اولین علائمشان را می توانیم ماه سوم تولد با قرمزی صورت قرمزی بدن ببینیم .
گاهی اوقات این نوزادان حتی نسبت به شیری که می خورند حساسیت پیدا می کنند. ولی مهمترین عامل در اگزمای سرشتی و اگزمای اتوپیک هوا است ، هر چه هوا خشک تر باشد بیشتر بروز می کند .

دومین بحث اگزما ها اگزماهای اکتسابی است که ما عاملش را در بیرون پیدا می کنیم . مثلا اگزماهای دست ناشی از شوینده ها هستند .
عوامل فیزیکی مثل گرما و سرما و عوامل شیمیایی مثل شوینده ها می توانند اگزما ایجاد کنند.در صابون های مایع ماده ای به نام فرمالین می ریزند تا کف ایجاد شود که این فرمالین می تواند پوست را کاملا نازک کند.
اولین قدم در کسانی که اگزما دارند یا سابقه اگزمای تماسی دارند حذف عامل حساسیت زا است که مهمترینش صابون های مایع است . در این صورت باید به سمت شوینده های غیر صابونی یا پن ها برویم .
یک سری از شغل ها هم ایجاد اگزما می کنند مثل کسانی که با سیمان کار می کنند ، کسانی که در صنعت هواپیمایی کار می کنند و دستانشان با روغن هیدرولیک تماس پیدا می کند.

دانه های قرمز روی پوست همراه با خارش

دانه های قرمز روی پوست بسیار شایع هستند و در بیشتر موارد بی ضرر هستند. آنها می توانند ناشی از شرایط مختلفی از جمله عفونت ها ، واکنش های آلرژیک ، اختلالات پوستی و سرطان پوست باشند.

دانه های قرمز پوستی بسته به علت آن می توانند در ظاهر و تعداد متفاوت باشند. آنها ممکن است هم رنگ پوست شما باشند یا رنگ متفاوتی داشته باشند. آنها ممکن است خارش دار، بزرگ یا کوچک باشند. برخی ممکن است سخت باشند در حالی که برخی دیگر نرم و متحرک به نظر می رسند.

اکثر برجستگی های پوستی نیازی به درمان ندارند. با این حال، اگر برجستگی شما باعث ناراحتی می شود، باید با پزشک خود صحبت کنید. همچنین اگر نگران تغییراتی در برجستگی یا وضعیت کلی پوست خود هستید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

درمان حساسیت های پوستی

به افراد توصیه می شود که عامل اگزما را حذف کنند بدین صورت که باید مانعی بین آن ماده حساسیت زا و پوست دست ایجاد شود. مثلا دستکش نخی پوشیده و بر روی آن دستکش پلاستیکی پوشیده شود تا ماده آلرژن مستقیما با پوست تماس پیدا نکند .
اگزمای دیگری وجود دارد که ناشی از نور خورشید است که در حالت شدید این نوع اگزما به سمتی می رود که آنژیو ادم شود و راه هوایی را ببندد که به وسیله دستگاه سولاریوم ایجاد می شود .
استفاده از وسایلی برای تغییر رنگ پوست بسیار خطرناک هستند و در خیلی از کشورهای اروپایی استفاده از آن ها ممنوع شده است چون به شدت سرطان زا می باشند .

نتیجه گیری

بهترین درمان پیشگیری است به این صورت که عوامل آلرژی و حساسیت های پوستی را از خود دور کنیم.
یکی از عواملی که زمینه ایجاد حساسیت پوستی را ایجاد می کند خشکی پوست است پس پوست را باید همیشه چرب نگه داریم.

13 thoughts on “حساسیت های پوستی

  1. سارا - 10 خرداد 1402 در 11:41 ب.ظ

    سلام من ۴ ماه خارش دارم ..اینقد میخارونم که خون میاد جای ناخونام میمونه کبود و گاهی خون مرده میشه …زیر ناخونامم بعد خارش انگار پودره … دست پا مخصوصا پاهام رون و زانوو پشت ماهیچه پاهام …خیلی شدید است دست و کمرو شکم ام هست

    پاسخ
    • admin - 7 تیر 1402 در 4:44 ق.ظ

      سلام. روزی دو بار بدن خود را با روغن بادام چرب کنید. آنتی هیستامین قرص هم شب بخورید. در صورت ادامه به کلینیک مراجعه کنید.

      پاسخ
  2. H.z - 9 خرداد 1402 در 10:34 ق.ظ

    سلام روزتون بخیر من هرسال نزدیک تابستون یعنی توی ماه خرداد بدنم دونه های قرمز میزنه خیلی زیاد از روی انگشتام گرفته تا پشت گردنم خیلی خیلی میخاره هربارم بخاطرش دکتررفتم بهم یه پمادداده فقط ب اسم کالامین اماتاثیری نداشته میشه کمکم کنید

    پاسخ
    • admin - 7 تیر 1402 در 4:45 ق.ظ

      سلام شما حق دارید ناراحت باشید. این دانه ها را باید مشاهده کرد تا دقیق بررسی شود. به کلینیک صبا دکتر صبا عرشی مراجعه کنید.

      پاسخ
  3. فاط - 2 خرداد 1402 در 12:50 ق.ظ

    سلام
    علت قرمز شدن و خارش پوست در بعضی جاهای بدن چیه؟

    پاسخ
    • admin - 6 خرداد 1402 در 1:37 ب.ظ

      اگزمای کف دست مشکل آزار دهنده ای هست. حق دارید ناراحت باشید. قابل کنترل است و می‌شود مشکلات را کم کرد. ولی درمان قطعی ندارد. به کلینیک صبا (دکتر صبا عرشی مراجعه کنید).

      پاسخ
  4. بانو - 31 فروردین 1402 در 3:18 ب.ظ

    سلام.من یه کاری کردم که چند ماهه حسایت پوستی ایجاد شده برام.یه قطعه فلزی را با لاک رنگ کردم بعد با انشتم گرفتم داخل دستگاه یووی ناخن.از ماه بعد که خودم لاک ژل زدم و دستمو داخل دستگاه گرفتم،دور ناخن همون انگشتم و کم کم فرداش دور همه ناخن هام خارش زیاد گرفت و دونه های ریزی زد زیر پوستی و کمی تورم و قرمز.انگار هر انگشتی ۵ تا پشه نیش زده،خارش بدی داره.دو بار حجامت انگشت کردم همون موقع خوب شد.ولی هر بار که لاک ژل میزنم و باز دستمو میذارم تو دستگاه دوباره همون میشه،۴ ماه لاک ژل نزدم که دستمو داخل دستگاه نذارم گفتم شاید اون حساسیت هم خوب شده باشه ولی نشده.امروز زدم.وهمون طور شد.۴ روز تعطیله.نمیدونم چیکار کنم.دکتر حضوری جایی نیست.میشه شما راهنمایی بفرمایید چیکار کنم

    پاسخ
    • admin - 6 خرداد 1402 در 9:25 ق.ظ

      سلام. اولین اقدام در درمان آلرژی (حذف ماده آلرژی زا هست). به هیچ وجه از لاک و کاشت ناخن استفاده نکنید. و به کلینیک صبا دکتر عرشی مراجعه کنید.

      پاسخ
    • admin - 6 خرداد 1402 در 10:26 ق.ظ

      سلام. اولین اقدام در درمان آلرژی حذف ماده آلرژی زا هست. به هیچ وجه لاک و کاشت ناخن استفاده نکنید. و به کلینیک صبا دکتر عرشی مراجعه کنید.

      پاسخ
  5. ناشناس - 29 مهر 1401 در 5:28 ب.ظ

    خدا نصیب گرگ بیابون نکنه یعنی

    پاسخ
    • admin - 7 آبان 1401 در 9:13 ق.ظ

      بله متاسفانه خیلی آزار دهنده است.

      پاسخ
    • admin - 18 مهر 1401 در 12:05 ق.ظ

      بله حق با شماست عارضه بد و کلافه کننده ای است.

      پاسخ

پاسخ

Call Now Button