فهرست محتوا:
می توان گفت که آسم و تب یونجه با اسکیزوفرنی، افسردگی و اختلال دوقطبی مرتبط است. افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک (AD) بیشتر به افسردگی، اسکیزوفرنی و اضطراب مبتلا می شوند. تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به آلرژی فصلی بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات اضطرابی هستند. با ما همراه باشید تا در این مقاله ارتباط بین آلرژی و اختلالات عصبی و درمان آن را با هم بررسی کنیم.
کلینیک آلرژی صبا یک مرکز فوق تخصصی خدمات آلرژی هست و به بیماران مبتلا به آلرژی کمک می کند تا علت بیماری را شناسایی و جدیدترین راه درمان را در پیش گیرند. بسیاری از بیماران از شهرهای دور و حتی کشورهای همسایه برای تشخیص و درمان آلرژی به این کلینیک مراجعه می کنند. بنابراین کلینیک صبا به سرپرسی سرکار خانم دکتر صبا عرشی راهی برای مراجعه غیرحضوری و روند درمان غیرحضوری برای بیماران فراهم کردند.
علاقه مندان می توانند از راه های ارتباطی شبکه تماس و یا شماره تماس 86052472-021 با کلینیک در ارتباط باشند. همچنین می توانید با دیدن صفحه اینستاگرام و کانال آپارات کلینیک صبا مطالب مفیدی در این حوزه کسب کنید.
آیا ارتباطی بین آلرژی و سلامت روان وجود دارد؟
محققان بر این باورند که بیماران مبتلا به آلرژی، آسم یا تب یونجه، بیشتر در معرض ختلالات سلامت روان قرار می گیرند. با اینکه گزارش آماری دقیقی برای اثبات درستی آن وجود دارد، پژوهشگران از ارتباط مستقیم بین آلرژی و سلامت روان مطمئن نیستند. محققان به دنبال ارتباط بین بیماری های روانی و آلرژی هستند. آنها می دانند که افراد مبتلا به آلرژی با احتمال بیشتری به بیماری های روانی مبتلا می شوند، اما مطمئن نیستند که علت دقیق آن چیست.
اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره بیماری های مرتبط با آلرژی بدست آورید، پیشنهاد می کنیم مقاله لینک شده را از دست ندهید.
علائم آلرژی بر قسمت قابل توجهی از بدن تاثیر می گذارد. بر اساس داده های نظرسنجی اخیر آلرژی انگلستان، تا 53 درصد از بزرگسالانی که مبتلا به آلرژی هستند، از تعاملات اجتماعی اجتناب می کنند، که می تواند منجر به انزوا یا اختلالات عصبی و پائین آمدن کیفیت زندگی فرد شود. همچنین علائم می توانند تنظیم خواب را مختل کرده و به خستگی فیزیکی و بدتر شدن شرایط سلامت روان منجر شود.
پاسخ دکتر صبا عرشی در پاسخ به سوال “آیا بیماریهای آلرژیک روی خلق و روان و رفتار افراد مبتلا اثر بد دارد؟؟”: مطالعات متعدد در افراد مبتلا به بیماری های آلژیک مانند اگزما، آسم آلرژیک، رینیت آلرژیک و… که روی بالغین و کودکان انجام شده، نشان دهنده افزایش شیوع مشکلات عاطفی ،روانی و خلقی در آنها است. هیجانات و تغییرات عاطفی مانند اضطراب و خشم سبب تشدید علایم بیماری های آلرژیک می شود. ابتلا به تب یونجه (رینیت آلرژیک) و آسم آلرژیک سبب کاهش کارایی فرد در محیط مدرسه و کار و اختلال در محیط خانواده می شود، لذا کیفیت زندگی فرد مبتلا کاهش پیدا می کند.
آلرژی و سلامت روان
به گفته آلبوگامی، تحقیقات اخیرنشان می دهند که “بین سلامت روانی و جسمی رابطه مستقیمی وجود دارد و هر یک بر دیگری تاثیر می گذارند.” در ادامه نتیجه بررسی های محققان درباره ارتباط بین آلرژی و سلامت روان را بیان می کنیم:
- افسردگی: داده های بسیاری ارتباط قوی بین افسردگی و آلرژی گزارش می کنند. آسم، درماتیت آتوپیک AD و تب یونجه نیز به شدت با افسردگی مرتبط هستند.
- اضطراب: آلرژی به طور کلی با اضطراب همراه است و رابطه قوی با درماتیت آتوپیک AD نسبت به آسم یا تب یونجه دارد.
- اختلال دوقطبی: آسم و آلرژی به طور کلی با اختلال دوقطبی مرتبط هستند.
- اسکیزوفرنی: تنها آلرژی مرتبط با اسکیزوفرنی تب یونجه است و افراد مبتلا به تب یونجه کمتر احتمال دارد به اسکیزوفرنی مبتلا شوند.
- روان رنجوری(Neuroticism): آلرژی، آسم ودرماتیت آتوپیک AD با روان رنجوری مرتبط هستند. تب یونجه نیز به میزان کمتری با روان رنجوری همراه است.
این مطالعات نشان می دهند که تعدادی از ارتباطهای دیده شده بین بیماری آلرژی و سلامت روان تکرار می شوند. محققان خاطرنشان می کنند به نظر می رسد که اثر علتی که آن ها شناسایی کردند بسیار کمتر از آن چیزی است که در مشاهدات دیده می شود. جلوگیری از شروع بیماری های آلرژیک بعید است که به طور مستقیم سلامت روان را بالا ببرد. در آینده باید بررسی شود که آیا مداخلاتی که هدفشان بهبود بیماری های آلرژیک است شواهد قویتری از تأثیر علت آن بر سلامت روان دارد یا خیر.
آلرژی و اختلال خواب
بیشتر بخوانید: بهترین مرکز درمان آلرژی در تهران
کهیر عصبی
محققان معتقدند که التهاب و کهیر می تواند منجر به اختلالات عصبی شود. بیشتر افرادی که آلرژی دارند دچار التهاب و کهیر می شوند و در عین حال، کهیرمی تواند منجر به اختلالات عصبی روان شود. امروز پزشکان میدانند که استرس روانی می تواند موجب التهاب شود و شرایط آلرژی در فرد ایجاد کند. در واقع، برخی محققان بر این باورند که کهیر ریشه همه اختلالات مربوط به سلامت روان این افراد است. هنگامی که فرد دچار التهاب و کهیر می شود، ممکن است نحوه عملکرد مغزش تغییر کند و در نتیجه به اختلالات عصبی دچار شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کهیر عصبی مقاله لینک شده را مطالعه نمائید.
نقش تغذیه در آلرژی و اختلالات عصبی
خوردن غذاهای نامناسب می تواند باعث بدتر شدن آلرژی شما شود. بنابراین، باید رژیم غذایی خود را به دقت کنترل کنید. زمانی که امگا 3 و منیزیم کافی در رژیم غذایی خود دریافت نکنید، نشان داده شده است که برخی از بیماری های روانی ممکن است ایجاد شود. ماهی، مغزهای خام دانه ها سرشار از امگا 3 و منیزیم هستند که می توانند علائم آلرژی را بهتر کنند.
درمان آلرژی عصبی
از آنجایی که آلرژی با التهاب همراه است، پزشکان توصیه می کنند که بیماران باید یک رژیم غذایی ضد التهابی و سرشار از فیبر، امگا 3 و پروبیوتیک داشته باشند. افزودن میوه ها و سبزیجات تازه پر از آنتی اکسیدان ها نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. اجتناب از استفاده مواد معطر مانند عطر و شمع نیز محرک ها را کاهش می دهد.
پزشکان می گویند بهتر است بزرگسالان و کودکان سبک زندگی پرحرکتی را دنبال کنند تا سلامت جسمی و روانی بالا رود. علاوه بر شناسایی و درمان علائم فیزیکی، پزشکان به افراد مبتلا به آلرژی را توصیه می کنند که سلامت روان و علائمی که در این باره تجربه می کنند را صادقانه به پزشک بگویند. صحبت با یک متخصص روانشناس می تواند راه هایی برای کاهش سطح و مدیریت هیجان به فرد نشان دهد.
سخن آخر
محققان به دنبال علت و ارتباط دقیق بین آلرژی و اختلالات عصبی هستند. درمان آلرژی ها و اختلالات روانی می تواند به فرد کمک کند تا احساس بهتری از زندگی خود داشته باشد. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه علامت آلرژیک بیمار باید سریعا به پزشک مراجعه کند تا اول علت آن ریشه یابی شود. سپس با بررسی های اختلالات روانی توسط روانپزشک و روانشناس، روند درمان را در مسیر درست تری ادامه دهد.
پیامد مهم ارتباط بین آلرژی و اختلالات عصبی این است که با درمان و غربالگری کودکان و بزرگسالان جوان مبتلا به آلرژی می توان از بروز اختلالات روانی در آینده پیشگیری کرد.